Terug naar alle evenementen

Workshop Kaas maken

Van 10:00-13:00 uur bij de boerderij op het erf. €54,95 p.p. inclusief materiaal, koffie/thee/lekkers, kaasproeverij en rondleiding.

Wendela: “Ben je benieuwd hoe het proces van melk naar kaas eruit ziet en wil je zelf kaas maken? Doe mee met de workshop kaas maken. We starten met een rondleiding op de boerderij bij de koeien. Zij zorgen voor het belangrijkste ingrediënt om kaas te maken: de melk. Vervolgens warmen we de melk op en gaan we deze aanzuren en stremmen (wat dit is en waarom dit nodig is, leer je tijdens de workshop). Dit proces heeft even tijd nodig zodat Wendela wat drinken en lekkers kan aanbieden en kan uitleggen wat de volgende stappen inhouden om kaas te maken. Dit ga jij direct in de praktijk brengen. In meerdere groepjes maken we een aantal zachte kaasjes die we na afloop meteen gaan proeven. Uiteraard ook met een proeverij van de kazen die we wekelijks maken in de kaasmakerij op het erf. Neem vooral familie en vrienden mee én wat lekkers om in de kaas te doen. Altijd leuk om te experimenteren. Bekende kruiden als bieslook of peterselie, maar komijn zaadjes, eetbare bloemen of peperkorrels mag ook. Verras je zelf!”
Mail naar Wendela als je mee wil doen: info@degroenegriffioen.nl

Vorige
Vorige
23 februari

Sterke helpende handen-dag!

Volgende
Volgende
23 maart

Open dag