Veelgestelde vragen.

Hierbij proberen we je zoveel mogelijk informatie te verschaffen. Mocht je er nog niet uitkomen, stuur dan een mailtje naar hallo@versaandevecht.nl. We proberen je zo snel mogelijk te beantwoorden.

  • Een oogstaandeel staat voor voldoende groenten en kruiden voor 2 volwassenen. Je betaalt ongeveer 25 euro per week en krijgt een zeer gevarieerd pakket biologische groenten.

    Voor een oogstaandeel betaal je eenmalig 300 euro opstartbijdrage en 725 euro oogstbijdrage voor het seizoen. Het seizoen start in mei en duurt tot en met november.

  • De drie tuinders beheren de groentepluktuin en zorgen ervoor dat je een gevarieerd aantal groenten kunt plukken elke week. Het is echt voldoende voor een week voor 2 volwassenen. Soms zijn het zes soorten, soms veel meer.
    Maar daarnaast krijg je veel inspiratie over voedsel verbouwen, samenwerken, tuinieren, koken. Je ontmoet makkelijk andere plukkers en deelt recepten met elkaar.

  • Voor een fruitboomgaard is een vergunning nodig, om bomen te kunnen planten (de hoogte in, groenten zijn veelal lage vegetatie). Die vergunning hebben we NOG niet. Daarbij valt het stuk grond onder de Hollandse Waterlinie van de Stelling van Amsterdam. Dit Bijzonder Provinciaal Landschap moet vrij zicht behouden en daarom mag je er niet zomaar bomen planten. (Wel zijn er aardbeien voor de kinderen!)

  • Naast dat het veel tijd kost om voor 160 oogstaandelen elke week alles te oogsten en in te pakken, vinden we het ook belangrijk dat je zo verbinding maakt met de mensen, de grond en de groenten, jouw voedsel. Het is een rustgevende activiteit, je volgt de vlaggetjes en wandelt met je krat over de tuin.

  • Het is niet verplicht, maar als je zin en tijd hebt ben je altijd welkom om mee te werken op de tuin. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag is er een groep ‘helpende handen’ die de tuinders assisteert.

  • Een Zelfstandig Oogstaandeel staat voor voldoende groenten(+variatie) voor 2 volwassenen in een week. Als je kiest voor een Gedeeld Oogstaandeel, deel je de verantwoordelijkheid over het aandeel met een ander plukker-huishouden.

    Wie wanneer plukt, en hoe je de groenten verdeelt, dat is dan aan jullie.

Beluister hier het verhaal van Vers aan de Vecht. In de eerste 5 podcast afleveringen delen initiatiefneemster Sanne, boer Boy, en tuinder Jantien het verhaal van de start van de pluktuin.