Zomernieuws!

De nieuwste podcast is online, het max aantal oogstdeelnemers voor Vers aan de Vecht is bereikt EN de nieuwe website is live! Hoog tijd voor een update. Want door inspiratie te delen en over ervaringen te vertellen, komen we samen verder om de voedseltransitie te versnellen. #sharingiscaring

Podcast
In de Podcast over Lokale Voedselketens delen we praktijkverhalen van boeren, burgers en tuinders. Gezond voedsel voor iedereen produceren en faciliteren? Dat kunnen we écht alleen samen. 
Luister nu naar de laatste aflevering: #9 Voedsel- en beleidsmakers.

Om elkaar beter te begrijpen gaan we in gesprek met beleidsmakers van de gemeente, we delen de inzichten en vragen van nieuwe en ervaren voedselmakers.

Gasten zijn Tom Voorma - Adviseur stadslandbouw bij de gemeente Den Haag
Frank Bakkum - Adviseur voedselstrategie en stadslandbouw bij de gemeente Amsterdam
Nancy Wiltink - Tuinder bij Vers aan de Vecht en mede eigenaar van De Moestuinschool
Boy Griffioen - Bio melkveehouder de Groene Griffioen
Sanne Smeets - Initiatiefnemer van pluktuin Vers aan de Vecht

Abonneer je via jouw favoriete podcast app zodat je een melding krijgt als de volgende klaar staat. Heb je een suggestie voor een volgend onderwerp? Mail naar info@versaandevecht.nl

VoedselVerbindt
In april 2022 ontving Vers aan de Vecht €15.000 van de Provincie Noord-Holland via de Voedsel Verbindt challenge. Iets waar wij trots op zijn, als erkenning voor het verbinden dat we nu nog beter kunnen doen.

150 oogstdeelnemers voor Vers aan de Vecht
Een oogstaandeel staat voor voldoende groenten en kruiden voor een hele week, voor 2 volwassenen. Sinds half juli hebben zich de laatste enthousiaste deelnemers aangesloten en starten we met een wachtlijst. 

Nieuwe website!
Door de subsidie die we van Voedselverbindt hebben ontvangen, konden we eindelijk deze nieuwe website realiseren. We zijn er erg blij mee en zullen de content vanaf nu verder uitbreiden (hij is nog niet compleet, we know;).
Veel dank aan het top-team:
Gebouwd door Liselotte van der Lugt, huisstijl Denise Kuenen, redactie & content Meike Hamelink-Gompen, Jantien Meijer, Isabel Perik en Sanne Smeets, technische ondersteuning Steven Heijtel.

Inspiratie van onze lees/kijk en luister-lijst

Zin om meer te lezen of te luisteren? Meike heeft hier een mooie lijst tips voor je verzameld

Verdere podcast afleveringen die je mogelijk interessant vindt:


#6 Kalfjes bij de koe

Wij spraken met Corné Ansems die al bijna 20 jaar een familiekudde heeft in podcast aflevering #6. Het gesprek kreeg een absoluut onverwachte wending toen de duurzaamheidsadviseur Martin van Bbrood zijn visie deelde. En wat zo bijzonder was, de nieuwsgierigheid naar elkaars verhaal leek er alleen maar groter van te worden…

#7 Korte keten modellen

Aflevering #7 is een hele praktische aflevering waarbij drie modellen naar boven kwamen die boeren, burgers en tuinders zó kunnen inzetten om de voedselketen een stuk korter te maken. Host Meike werd er helemaal enthousiast van dat deze oplossingen al voor handen zijn en morgen opgetuigd kunnen worden. Een ander opvallend aspect is, dat dit een gesprek is met alleen vrouwelijke deelnemers. Op de voorgrond is nog veel geluid, verwarring en stof en net daarachter, daar waar het stiller is zijn/worden andere mogelijkheden concreet voorbereid.

#8 No Dig versus Slimme Mechanisatie

Waar de titel anders doet vermoeden komt in deze podcastaflevering een interessante kijk op CO2 uitstoot naar boven. Met in minuut 53 biodynamisch tuinder David Luijendijk die de coolfarmtool.org introduceert, waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om de footprint van je bedrijf te berekenen. We hoeven niet in angst af te wachten, we kunnen ons eigen huiswerk doen en daarna in gesprek gaan hoe we tot deze veranderingen komen.




Heb je suggesties voor een volgend podcast onderwerp? Neem contact met ons op, we staan altijd open voor ideeen.

Vorige
Vorige

Impressie Oogstfeest 8 okt 2022

Volgende
Volgende

Vacature Content Coordinator