Vers aan de Vecht is het initiatief van een groep mensen die aan een alternatief werken voor de bestaande voedselindustrie. Wij willen in eigen beheer en op eigen voorwaarden voedsel verbouwen en dieren houden waarmee wij onszelf en onze gezinsleden kunnen voeden. Duurzaam, lokaal, diervriendelijk en met respect voor de natuur. We vinden het essentieel anderen met ons initiatief te inspireren en de kennis die we opdoen te delen met Weesp en ver daarbuiten.

Duurzaam, lokaal, no-waste, diervriendelijk en met respect voor de natuur. We zien ons initiatief als een avontuur dat we als groep aangaan en waarmee we impact maken op mensen en organisaties in onze omgeving.
— Sanne Smeets, initiatiefnemer

De Groene Griffioen

De pluktuin bevindt zich op land van biologische boerderij De Groene Griffioen. Het team van Vers aan de Vecht en werkt nauw samen met boer Boy en boerin Wendela.

De Groene Griffioen is een biologische melkveehouderij met kaasmakerij, boerderijwinkel, boerderijbeleving, muziekstudio en vergaderruimte. Het is een unieke locatie voor diverse evenementen, zoals vergaderingen, persmomenten, verjaardagsfeesten en workshops. In de boerderijwinkel worden naast zelfgemaakte kaas, vlees, zuivel en eieren van eigen erf, ook lokale producten met een verhaal verkocht.

Wij doen er alles aan om ons bedrijf nóg duurzamer te maken en om de kloof tussen boer en burger te dichten.
— Boy & Wendela, boer en boerin

Naast dat je als plukker al deel bent van de beweging die bouwt aan een alternatief voor de huidige voedselindustrie, dat je helpt om de verbinding met je lokale voedselmakers te versterken en dat het gewoon superleuk en leerzaam is om je eigen groenten & kruiden te oogsten…, kan je ook op andere manieren een bijdrage leveren.
Velen zetten zich al in om Vers aan de Vecht tot een succes te maken. Wil je je aansluiten bij één van onderstaande teams, meewerken op het land, klussen, een workshop verzorgen of heb je goede ideeën waar wij nog niet aan hebben gedacht? Laat het weten:

Kernteam

  • Victor Groot

    Penningmeester

    “Mijn naam is Victor en ben woonachtig in Weesp, samen met mijn gezin. Vriendin Rieke, dochter Fiene en zoon Luuk. Ik werk in Amsterdam en ik hou me bezig met commercieel vastgoed.  Gezond en lokaal eten, weten waar je voedsel vandaan komt. En dit kunnen meegeven aan de volgende generatie. Daarom zet ik mijn tijd en energie graag in voor Vers aan de Vecht. Ook zou ik voorstander zijn voor een initiatief van een voedselbos.”

  • Sanne Smeets

    Initiatiefnemer, projectleider en communicatie

    “Ik woon sinds 14 jaar in Weesp, sinds 6 jaar aan de buitenrand. In onze prachtige tuin zijn Jochem & ik getrouwd, we hebben 2 kinderen (Seth 12 en Stella 10). Ik ben freelance projectleider, voor regeneratieve projecten, als het maar tot doel heeft de voedseltransitie te versnellen. Ik heb een community-management, marketing- en communicatie-achtergrond en ben een pragmatische doorzetter met organisatie-talent.

    Lees hier hoe ik begin 2020 begon: https://versaandevecht.home.blog/2019/12/30/eerste-blog-achtergrond/”

  • Sjoerd Gompen-Hamelink

    Secretaris

    “Ik ben getrouwd met Meike en vader van 2 jongens. Van kleins af aan wil ik graag dingen zelf ervaren en doen. Koken doe ik het liefste met pure ingrediënten, dus pakjes en kant en klaar mixjes laat ik lekker in de winkel liggen. Door de tijd heen proberen Meike en ik steeds meer zelf te maken. Brood malen en bakken we zelf en als je eenmaal bent begonnen met je eigen haver te vlokken wil je nooit meer anders. Mijn droom is in grote mate zelfvoorzienend te leven en minimaal afval te produceren. We zijn ons eigen tiny-house aan het bouwen.“

  • Claudia van Deudekom

    Claudia van Deudekom

    Project Coördinator

    ”Ik ben moeder van de leukste tweeling van de wereld, ik ben (Kundalini yoga) coach en ik ondersteun en coach mensen met kanker. Samen met mijn jongens en mijn ex-vrouw (en beste vriendin) doen wij aan een divers huishouden in de binnenstad van Weesp. Ik ben erg gelukkig met mijn vriendin. In Weesp heb ik gevonden wat ik in mijn stadse Amsterdamse leven bijna was kwijt geraakt: ik ben een natuurmens en een dorpsmeisje. Zo ben ik nu dichter bij de natuur, duurzaam, simpel en in verbinding met andere leuke Weespers en buurtgenoten.”

  • Esther Terpstra

    Project Coördinator

    “Al heel wat jaren woon ik samen met mijn vrouw Leslie in Weesp. Ik heb rechten gestudeerd en ben bedrijfsjurist geweest. Nu ben ik HR adviseur bij een ziekenhuis en dat bevalt me uitstekend. Gedreven medewerkers met een passie.

    Het concept coöperatieve boerderij spreekt mij allereerst aan omdat ik graag wil weten wat ik eet. Waar komt het vandaan en wat is ermee gebeurd. Daarnaast vanwege het feit dat je het samen doet. Met elkaar is alles mogelijk als je maar een gezamenlijk doel voor ogen hebt. Vanuit verschillende achtergronden en met diverse kennis/kunde samen bouwen en van elkaar leren.”

Tuinders

  • Michel Olden

    Tuinder

  • Jantien Meijer

    Tuinder

  • Nancy Wiltink

    Tuinder

  • Odile Bartelds

    Tuinder io

Team Organisatie & Workshops

  • Claudia van Deudekom

    Organisatie

  • Eva Hagendoorn

    Organisatie

  • Annemieke

    Organisatie

  • Marjolein Salemink

    Organisatie

  • Marieken van der Leest

    organisatie

Team Plukkerscoördinatie en Helpende Handen

  • Ruud Hendriks

    Plukkerscoördinator

    Bij mij kun je terecht voor alle plukkersvragen

    ”Samen met mijn vriendin en 2 jonge kinderen woon ik met veel plezier in Weesp. Op mijn werk houd ik me bezig met de ontwikkeling van duurzame energie. Ook op het gebied van voedselvoorziening ligt een grote uitdaging: hoe kunnen we dit in de toekomst duurzamer doen? Met het opzetten van Vers aan de Vecht laten we zien dat een vernieuwende, kleinschalige en biologische aanpak echt succesvol kan zijn.”

  • Marjolein Salemink

    Organisatie & Supporter Erf/Tuin (en ze werkt in de winkel van De Groene Griffioen)

  • Edwin de Ruiter

    Opper Helpende Hand en ‘Hoofd Infrastructuur’

Team Content en Communicatie

  • Sanne Smeets

    Communicatie & woordvoering

  • Meike Hamelink - Gompen

    Podcast Maker ‘Een podcast over Lokale Voedselketens’

  • Jantien Meijer

    Redactie

Team Varken

  • Sjoerd Gompen-Hamelink

    Team Varken

  • Sjakie

Team Sociaal

  • Mar Schuringa

    Team Sociaal

  • Wikke van Stam

    Team Sociaal

  • Nelleke Richters

    Team Sociaal

  • Sanne Smeets

    Team Sociaal

Activiteiten

IWe organiseren regelmatig een bijeenkomst of workshop. Sommige alleen voor genodigden, andere publiek toegankelijk. Voor ideeën en meer info: info@versaandevecht.nl