Een zonnige update!

Vogels en hommels komen langzaam uit hun winterstand, de drie tuinders en de deelnemers werken al weer steeds meer uren op de groentepluktuin om het seizoen goed op te starten. En dat gaat niet langzaam aan hoor! Want voordat je een mooie portie groenten, kruiden en bloemen kunt oogsten, moet je eerst het groentebed en de bodem voorbewerken en de zaadjes laten voorkiemen. Zwaar werk, zeker in de natte klei grond. De laatste zonnige dagen waren dan ook heel welkom!

Dit is dan ook een eerste lente update met leuke nieuwtjes:

Crowdfunding binnen een week geslaagd!

Dankzij alle snelle bijdragen, is de crowdfunding snel geslaagd (gestart 8 maart, bereikt 15 maart) en konden we de cultivator en woelpoot aanschaffen. Veel dank aan de bijdragers!

Waarom zijn deze apparaten nodig?
Sinds oktober hebben onze toegewijde tuinders en vrijwilligers hard gewerkt aan handmatige oplossingen tegen het overvloedige water, zoals grelinetteren en het graven van geulen gevuld met schelpengrit. Ondanks hun inspanningen blijft er op veel plekken te veel water staan.

Uit respect voor de biodiversiteit van onze bodem vermijden we het gebruik van grote machines. Na grondig onderzoek hebben we een oplossing gevonden: de cultivator en de woelpoot. Deze innovatieve apparaten verstoren de bodem minimaal terwijl ze hetzelfde resultaat opleveren als handmatige methoden zoals grelinetteren. Met de cultivator kunnen we de bodem openen, omhoog brengen en verkruimelen, waardoor onze groentebedden optimaal kunnen gedijen. De woelpoot helpt ons de bodem los te maken, zonder kostbare tijd te verspillen of risico's op blessures.

Door WeespBegroot krijgt ons project Iedereen-Welkom een vervolg!

Maar liefst 2355 stemmen kreeg onze inzending. Dank jullie wel allemaal!
Samen met de organisaties zoals Stichting Versa Welzijn, bereiken we dit jaar meer mensen die om sociale, maatschappelijke of financiële redenen niet mee kunnen doen met de groentepluktuin (mensen met weinig geld die geen oogstaandeel kunnen betalen, Oekraïners, statushouders). Het idee is om met de subsidie van Weesp Begroot 2024 dit project uit te breiden om nog meer mensen te bereiken.

Artikel in Weespernieuws

Vanaf nu opstartbijdrage 150euro

Ben je geinteresseerd? Heb je vragen over de tuin of de boerderij? Kom langs op de open dag op zaterdag 23 maart. Speciaal daarvoor hebben we besloten om vanaf nu het bedrag van de opstartbijdrage te verlagen naar 150euro (in plaats van 300euro). Er zijn nog oogstaandelen beschikbaar, dus kom langs op de open dag of schrijf je direct in!

Vorige
Vorige

Vacature Content Creator

Volgende
Volgende

2 sept: Gratis rondleiding 11.30 en om 13.00