#6 Kalfjes bij de koe

Podcast aflevering #6

Het perspectief van twee vooruitstrevende boeren, een bewuste burger en een vooroplopende afnemer in een gesprek.

In deze eerste aflevering van een nieuwe reeks met andere Caring Farmers, gaat Boy van boerderij De Groene Griffioen en pluktuin Vers aan de Vecht in gesprek over kalfjes bij de koe met Corné Ansems van boerderij de Ruurhoeve die al 16 jaar een familiekudde hebben. Martin Kullik duurzaamheidsadviseur bij afnemer/leverancier Bbrood die bezig zijn om hun volledige 'supply chain' onder de loep te nemen en bewuste burger Monique van Loenen delen ook hun perspectief en verhaal in deze aflevering met praktijk verhalen van lokale voedselketens.

Deze aflevering duurt een kleine anderhalf uur, rond

9.10 noemt Corné de website familiekuddes.nl met praktijkervaringen en verschillende stalconcepten.

26.26 Martin Kullik van Bbrood introduceert een interessant 'ander geluid' in het gesprek.

41.30 Monique van Loenen deelt haar 'bewuste' burger perspectief.

46.45 deelt host Meike wat data over koeien en kalfjes in NL afkomstig uit aflevering 3 van de Koedialogen.

59.10 het boek dat Martin van Bbrood noemt is 'Allowed to grow old' van Isa Leshko.

1uur.15 noemt Corné dit filmpje van Caring Farmers waarin ook zijn collega Caring Farmer Gerjo Koskamp van Boerderij Ruimzicht te zien is.

En de naam MOMA, wat in deze staat voor More than milk Amsterdam waar de Groene Griffioen en Bbrood mee samen werken, komt een aantal keer voorbij.

Met de website kalfjesbijdekoe.nl willen boeren Corné Ansems en Gerjo Koskamp andere boeren aanmoedigen en helpen om de overstap te maken. Zij zijn er van overtuigd dat kalfjes bij de koe voor elk bedrijf mogelijk is. Belangrijk is dat wij als mensen elkaar de tijd geven en (financieel) ondersteunen in de veranderingen die gewenst/nodig zijn.

Vorige
Vorige

#7 Korte Keten Modellen

Volgende
Volgende

#5 De kosten van Pluktuin Vers aan de Vecht