Podcast aflevering #7

Drie kant en klare modellen waar je zó mee kan beginnen om een korte keten op te starten.

In deze 2e aflevering, van de reeks waarin Pluktuin Vers aan de Vecht zich laat inspireren door vooruitstrevende Caring Farmers, praten we met Joanne Malotaux van Burgerboerderij De Parijs over de manier waarop zij 'onbemande verslokalen' hebben opgezet zelfs zonder dat ze al een boerderij hebben. Marieke Karssen van 'Food Value' verteld hoe ze dit systeem gebruiken Puur Betuws, waarbij ze een straal van 50 km van lokaal voedsel voorzien en Sanne Smeets de initiatiefneemster van Pluktuin Vers aan de Vecht verbreed haar horizon over hoe ze de lokale reikwijdte van de Vers aan de Vecht keten kan vergroten. Het 'Buurtmarkt' model van Bregje Hamelynck en de Voedselwerkplaats komt zonder haar aanwezigheid ook voorbij in dit gesprek. (Het is een digitaal opgenomen gesprek).

Onderstaand de linkjes naar de initiatieven die in de podcast worden genoemd

41.30 Rechtstreeks Rotterdam

42.35 Groene Rijders Arnhem

49.56 De Boerendonut van Ron Methorst Aeres Hogeschool

52.58 Wat past bij jou?

1. Regionale distributie met het Food Value systeem

2. Onbemande verslokalen met de app van Burger boerderij de Patrijs

3. de Buurtmarkt van de Voedselwerkplaats

In onze volgende aflevering onderzoeken we 'Slimme mechanisering' versus het 'No dig' principe. Wil je automatisch een bericht ontvangen als nieuwe afleveringen online staan abonneer je dan op ons kanaal.

 

foto credits: Tessa Jol

Vorige
Vorige

#8 No Dig versus Slimme Mechanisatie

Volgende
Volgende

#6 Kalfjes bij de Koe